ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

ONLINE ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Η συμβουλευτική είναι μια δυναμική διαδικασία αμφίδρομης επικοινωνίας ανάμεσα στο σύμβουλο και το συμβουλευόμενο, ο οποίος θέλει να εξερευνήσει, να κατανοήσει και να επιλύσει το πρόβλημα με το οποίο είναι αντιμέτωπος.

ΕΑΠ ΔΕΟ

ΣΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ

ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ

ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

ΣΕ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

ΣΕ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Oι υπηρεσίες του online χώρου συμβουλευτικής της eSolucionar απευθύνονται σε ενήλικα άτομα που θέλουν να συζητήσουν ένα θέμα το οποίο τους απασχολεί και τους “δυσκολεύει” την καθημερινότητά τους. 

Συχνά οι άνθρωποι αισθανόμαστε ότι είμαστε σε αδιέξοδο, εγκλωβισμένοι σε μια κατάσταση που θεωρούμε ότι δεν αλλάζει. Όμως αν σκεφτούμε ότι η συμβουλευτική βοηθά στην αλλαγή και στην προσωπική μας ανάπτυξη θα διαπιστώσουμε μαζί ότι μετά τις συνεδρίες αυτό το “αδιέξοδο” το οποίο αισθανόμαστε αρχίζει να υποχωρεί. 

Αυτό δεν συμβαίνει “μαγικά” αλλά η δουλειά που θα κάνουμε μαζί είναι αυτή που αυξάνει το επίπεδο της αυτεπίγνωσης των πράξεών μας με αποτέλεσμα να συνειδητοποιούμε τι κάναμε στο παρελθόν το οποίο δεν λειτουργούσε και δεν βοηθούσε να εξελιχθούμε.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ANTIMEΤΩΠΙΣΕΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

Όλοι μας κάποια στιγμή στη ζωή μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με ορισμένες δυσκολίες που άλλοτε αφορούν ζητήματα καθημερινής διαβίωσης και άλλοτε ζητήματα σχέσεων, σπουδών, αναποτελεσματικής διαπροσωπικής επικοινωνίας με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε σε αδιέξοδο.

ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ

ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΣΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΟΥ

ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ

ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΟΥ

ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΣΤΗΝ eSOLUCIONAR

O κάθε σύμβουλος είναι ξεχωριστός και μοναδικός στις υπηρεσίες που παρέχει. Στην περίπτωσή μου, σας παραθέτω ορισμένους λόγους που μου προσδίδουν επαγγελματική ταυτότητα και ικανότητα αποτελεσματικής διαχείρισης των περιπτώσεων που αναλαμβάνω.

Αποτελεσματικότητα

Με ενδιαφέρει οι συνεδρίες που θα κάνουμε να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όμως είναι σημαντικό να τονίσω ότι χρειάζεται προσωπική προσπάθεια, δέσμευση και συμμετοχή για να επέλθει η επιθυμητή αλλαγή.

Εξέλιξη

Εστιάζω στην πρόοδό σου σε κάθε συνεδρία. Είναι σημαντικό να τονίζουμε τα θετικά μας σημεία διότι αυτά είναι που μας δίνουν τη δύναμη να επιμένουμε και να ξεπερνούμε τις δυσκολίες της ζωής.

Δυνατά σημεία

Δεν παρέχω έτοιμες λύσεις στο πρόβλημα, διότι αυτό δεν είναι η συμβουλευτική. Ο καθένας μας έχει τη δύναμη μέσα του για να ξεπερνά της δυσκολίες, όμως χρειάζεται σε κάποιες περιπτώσεις που κρίνει ο ίδιος βοήθεια.

Ενσυναίσθηση

Δημιουργώ το κατάλληλο κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας έτσι ώστε να μπορέσεις να εκφράσεις αυτό που σκέφτεσαι και αισθάνεται χωρίς να νιώθεις ότι σε κρίνουν.

H ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Ο τρόπος με τον οποίο εργάζομαι βασίζεται στην συνθετική προσέγγιση.

Ολιστική θεώρηση του ατόμου

Η συνθετική προσέγγιση αντιλαμβάνεται το κάθε άτομο ως ξεχωριστή σύνθετη "ολότητα". Μέσω της συνθετικής συμβουλευτικής το άτομο μπορεί να αποκτήσει μια συνολική εικόνα εαυτού με σκοπό την προσωπική του ανάπτυξη και αλλαγή.

Ανταπόκριση στο αίτημα

Στη συνθετική προσέγγιση ο σύμβουλος ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο αίτημα και στους στόχους του συμβουλευόμενου διότι εφαρμόζει ψυχολογικές θεωρίες που κρίνει ότι ταιριάζουν με την προσωπικότητα του συμβουλευόμενου.

περισσότερα

Σύνθεση θεωριών και τεχνικών

Στη συνθετική προσέγγιση γίνεται σύνθεση θεωριών και τεχνικών από διάφορες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις. Συνδυάζει θεωρίες όπως η ψυχοδυναμική προσέγγιση, η γνωσιακή - συμπεριφορική, η ανθρωπιστική - υπαρξιακή και η συστημική.

Συνθετική σκέψη

Στη συνθετική προσέγγιση προάγεται η συνθετική σκέψη καθώς ο συνθετικός σύμβουλος διερευνά σκέψεις και συναισθήματα του συμβουλευόμενου για τη γενική θεώρηση που έχει διαμορφώσει μέχρι σήμερα για τον εαυτό του και τους γύρω του.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται για να ολοκληρωθεί η συμβουλευτική διαδικασία;

Προκαθορισμένος χρόνος ολοκλήρωσης των συνεδριών δεν υφίστανται. Αυτό συμβαίνει διότι το κάθε πρόβλημα είναι διαφορετικό και ο καθένας μας το διαχειρίζεται με διαφορετικό τρόπο. Για παράδειγμα, ενδεχομένως άτομα με κάποια δυσκολία και αντίσταση στην αλλαγή να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να πετύχουν την αλλαγή που επιδιώκουν. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η αλλαγή δεν θα επιτευχθεί επειδή μπορεί να χρειαστεί παραπάνω χρόνος. Είναι σημαντικό να μην χάνουμε το στόχο μας και να πορευόμαστε προς την επίτευξή του.

Ποιο είναι το κόστος των συνεδριών;

To κόστος των συνεδριών διαμορφώνεται με την ώρα (60 λεπτά) και είναι 30 ευρώ.

Ποια είναι η διαδικασία κράτησης του ραντεβού και της πληρωμής;

Ορίζουμε από κοινού την ημερομηνία και ώρα που θα προγραμματιστεί η διαδικτυακή συνεδρία συμβουλευτικής. 

Καταβάλετε το ποσό εξόφλησης σε τραπεζικό λογαριασμό που θα σας αποστείλουμε, για την προγραμματισμένη συνεδρία πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία και ώρα.

Επιβεβαιώνετε η πληρωμή και την ημερομηνία και ώρα του ραντεβού συνδέεστε στο skype. Φροντίζετε να μας έχετε στείλει νωρίτερα το skype id σας. 

Ποια είναι η πολιτική ακυρώσεων;

Ακυρώσεις σε προγραμματισμένες συνεδρίες μπορούν να γίνουν  τουλάχιστον μια ημέρα πριν το προγραμματισμένο ραντεβού. Σε έκτακτες περιπτώσεις ασθενείας προβλέπεται η άμεση ακύρωση του ραντεβού χωρίς τη χρέωσή του. Σε περιπτώσεις που δεν υπάρξει έγκαιρη ειδοποίηση (μια ημέρα πριν) τότε το ραντεβού χρεώνεται κανονικά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο